MODISTE TRENDS VOOR 2015

Een iets verlate terugblik en een vooruitblik. Verlaat omdat MODISTE achter de schermen druk bezig is met een serieuzere aanpak. Daar hoort een echte website bij met een echte naam die ik nog niet ga verklappen… En natuurlijk zijn daar weer trends, moodboards, tentoonstellingen, boeken en handgemaakte hebbedingen te vinden.

Dit zijn de MODISTE berichten die het meest zijn bekeken in 2014.

  1. DE NIEUWE BIG BLUE DENIM COLLECTIE MET MOODBOARD
  2. MOODBOARDS ZOMER 2011
  3. RUITDESSINS MAKEN (tartans, plaids and checks)
  4. EEN DESSIN IN HALF VERZET (deel 3) 
  5. SCHOTSE RUITEN OF TARTAN

Een aantal van de populairste MODISTE berichten zijn geschreven voor 2014. Deze berichten maken blijkbaar een een blijvende indruk. Daar ben ik heel blij mee!

 

MODISTE bloementrends huidMijn eigen favoriete bericht is denk ik
DAPPERE BLOEMENTRENDS VOOR WINTER 2014/2015
of toch een nog oudere SCHOTSE RUITEN OF TARTAN? Alexander McQueen Fall 06 collage 02

 

Even wat Trends voor 2015 op een rijtje zoals MODISTE ze ziet.

Een failliete economie, een uitgewerkt politiek systeem, een doorgedraaide consumptiemaatschappij. Wie om zich heen kijkt en de balans opmaakt, heeft misschien wel alle reden om somber te zijn. Ik heb besloten (ja dat kun je zelf besluiten) zaken van een positievere kant te bekijken en zie de economische toestand waar we nu in verkeren als een transitie of overgang.

En omdat we ons midden in een transitie bevinden, is er ruimte voor nieuwe inzichten en radicale veranderingen. Voor de pessimisten onder ons geldt dat het consumptietijdperk ten einde loopt. Voor de optimisten telt dat we nu juist de kans en ruimte hebben om ons bestaan opnieuw uit te vinden.

Creatief denken en scheppend vermogen, brengen ons naar de toekomst. “Think different” zoals een bekende filosoof het uitdrukte -_*.  Er zijn veel mensen die nadenken over de problemen van vandaag. Maar veel minder die nadenken over de oplossingen van morgen. Denk niet in schaarste maar in overvloed. Denk niet lineair maar circulair. In een circulair systeem is het einde van een cyclus weer het begin van een nieuwe. Dat vraagt om heel andere, meer “inspired by Nature” processen.

MODISTE Vier het leven (pasen) moodboard 01 met eieren en veren

 

Groter was altijd beter. Maar het nieuwe tijdperk vraagt niet om groot en veel in termen van kwantiteit maar om veel en groot in termen van kwaliteit. Het strategische spel is niet meer marktaandeel veroveren maar harten veroveren.

In een periode waarin alles minder lijkt te worden, hebben wij mensen elkaar meer dan ooit nodig. Dus zoeken we elkaar op in oude maar ook in nieuwe verbanden. De verhoudingen in de nieuwe doe-het-samenmaatschappij zijn duidelijk: wie iets heeft te delen of te geven en dat ook wil en kan, kan ook iets nemen of krijgen.

 

Birgitt Zeilstra
M O D I S T E

PS.
Ik vind het heel erg leuk als je me laat weten wat je van deze post vindt. Je kunt ook lid worden van MODISTE blog zodat je op de hoogte blijft van mijn laatste hersenspinsels en nieuwe posts.

Dit bericht werd geplaatst in MODE & TRENDS en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie